Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

NVWA: gebruik van sulfiet in vlees minder maar nog steeds niet uitgebannen

[Gepubliceerd: 2020-02-24] Bij een risicogerichte inspectie eind 2019 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd bij 15% van de geïnspecteerde bedrijven, waarvan bekend is dat ze de afgelopen jaren sulfiet hadden gekocht, het gebruik van verboden sulfiet geconstateerd. In eerdere acties was dit overtredingspercentage nog 50%. Het gebruik van sulfiet in vlees lijkt af te nemen concludeert de NVWA.
Jaar: 2020 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Documenten: 1

📁 Download volledig dossier (ZIP)

Attribuut Waarde
Identifier nl.ab7.1b.2020.14
Aanbieder (Naam) Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Titel NVWA: gebruik van sulfiet in vlees minder maar nog steeds niet uitgebannen
Beschrijving Bij een risicogerichte inspectie eind 2019 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd bij 15% van de geïnspecteerde bedrijven, waarvan bekend is dat ze de afgelopen jaren sulfiet hadden gekocht, het gebruik van verboden sulfiet geconstateerd. In eerdere acties was dit overtredingspercentage nog 50%. Het gebruik van sulfiet in vlees lijkt af te nemen concludeert de NVWA.
Publicatiedatum 2020-02-24
Jaar 2020
Type 1b-n - Nieuwsbericht
Aanbieder (Code) oorg10102
Totaal aantal documenten 1
Bron Originele publicatie
Verkregen op 2023-03-23
Aantal pagina's in dossier 1