Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Meer mensen ziek door voedsel uit eigen keuken

[Gepubliceerd: 2022-10-04] In 2021 kregen de NVWA en de GGD 14% meer meldingen van uitbraken van infecties door voedsel dan in 2019. Vergeleken met 2020 was er zelfs sprake van een stijging van 50%, maar toen lag het aantal infecties een stuk lager. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de maatregelen en adviezen tegen corona zoals het handen wassen of de sluiting van de horeca. Dit effect lijkt in 2021 weg te zijn, ook al koken mensen vaker thuis dan voor de coronaepidemie en worden in de thuissituatie meer uitbraken gemeld.
Jaar: 2022 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Documenten: 1

📁 Download volledig dossier (ZIP)

Documenten (1)
Attribuut Waarde
Identifier nl.ab7.1b.2022.51
Aanbieder (Naam) Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Titel Meer mensen ziek door voedsel uit eigen keuken
Beschrijving In 2021 kregen de NVWA en de GGD 14% meer meldingen van uitbraken van infecties door voedsel dan in 2019. Vergeleken met 2020 was er zelfs sprake van een stijging van 50%, maar toen lag het aantal infecties een stuk lager. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de maatregelen en adviezen tegen corona zoals het handen wassen of de sluiting van de horeca. Dit effect lijkt in 2021 weg te zijn, ook al koken mensen vaker thuis dan voor de coronaepidemie en worden in de thuissituatie meer uitbraken gemeld.
Publicatiedatum 2022-10-04
Jaar 2022
Type 1b-n - Nieuwsbericht
Aanbieder (Code) oorg10102
Totaal aantal documenten 1
Bron Originele publicatie
Verkregen op 2023-03-23
Aantal pagina's in dossier 1