Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Allergeeninformatie moet beter bij bedrijven in retail, ambacht en horeca

[Gepubliceerd: 2023-03-29] Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed informeren over welke allergenen er in het voedsel of gerecht zijn verwerkt. De inspecties vonden plaats in 2022. De toezichthouder ziet wel een lichte verbetering als het gaat om het geven van informatie (menukaart of bordje), maar bij het doorvragen wat er in het eten zit, blijkt de kennis van allergenen doorgaans beperkt. Het kan voor mensen met een allergie of intolerantie gevaarlijk zijn als zij niet goed worden geïnformeerd over wat er in eten is verwerkt.
Jaar: 2023 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Documenten: 1

📁 Download volledig dossier (ZIP)

Attribuut Waarde
Identifier nl.ab7.1b.2023.20
Aanbieder (Naam) Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Titel Allergeeninformatie moet beter bij bedrijven in retail, ambacht en horeca
Beschrijving Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed informeren over welke allergenen er in het voedsel of gerecht zijn verwerkt. De inspecties vonden plaats in 2022. De toezichthouder ziet wel een lichte verbetering als het gaat om het geven van informatie (menukaart of bordje), maar bij  het doorvragen wat er in het eten zit, blijkt de kennis van allergenen doorgaans beperkt. Het kan voor mensen met een allergie of intolerantie gevaarlijk zijn als zij niet goed worden geïnformeerd over wat er in eten is verwerkt.
Publicatiedatum 2023-03-29
Jaar 2023
Type 1b-n - Nieuwsbericht
Aanbieder (Code) oorg10102
Totaal aantal documenten 1
Bron Originele publicatie
Verkregen op 2023-03-29
Aantal pagina's in dossier 1