Corona-spelregels voor de horeca
In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit één huishouden komen). Ze hebben een vaste zitplaats en leven de hygiënemaatregelen (o.a. handen wassen en niezen in elleboog) na. Daarnaast vindt er altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. Eet- en drinkgelegenheden (waaronder ook coffeeshops, shisha-lounges, bioscopen, casino’s, speelhallen, theaters, studentenverenigingen en stripclubs) in heel Nederland laten vanaf 21.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toe. Om uiterlijk 22.00 uur sluiten eet- en drinkgelegenheden hun deuren.
In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren voor een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting. Gasten registreren zich op vrijwillige basis. Als een gast geen toestemming wil geven, kan de toegang tot de horeca niet worden geweigerd. De verkeersstromen moeten goed gescheiden blijven. Onder voorwaarden mogen buiten ‘kuchschermen’ geplaatst worden als alternatief voor de 1,5 meter afstand.
Veel restaurants, cafés en terrassen hebben aanvullende (hygiëne)regels. Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel.
Alle regels voor de horeca leest u op de website www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca