Geef kleding en textiel een tweede kans

Heeft u de kledingkast opgeruimd? Of zijn de kinderen uit hun kleren gegroeid? Doe uw oude kleding dan op de juiste manier weg. Verkoop de kleren tweedehands, geef ze weg of doe ze in één van de textielcontainers. Ook kapot textiel mag in de textielcontainer. De textielcontainers staan op verschillende plekken in de gemeente.

Nieuwe kleding zorgt voor veel CO2-uitstoot

Het kopen van nieuwe kleding en spullen zorgt voor de meeste CO2­-uitstoot in een gemiddeld huishouden. Meer dus dan het energieverbruik of autorijden. Dit komt omdat het maken en vervoeren van nieuwe kleding veel energie kost. Daarom geven we hieronder een aantal tips voor het zorgvuldig omgaan met kleding.

Laat kapotte kleding maken en koop tweedehands

Is de rits van uw jas kapot? Of is de zoom van een shirt los? Laat het maken. Zo kunt u de kleding langer gebruiken en is nieuw kopen niet nodig. Heeft u nieuwe kleding nodig? Kijk dan eens naar tweedehandse opties. Bij de kringloopwinkel of online is er veel te koop.

Verkoop uw kleren tweedehands of geef ze weg

Zo wordt uw kleding langer gebruikt en een ander heeft er plezier van! U kunt uw kleding online verkopen of op een rommelmarkt. U kunt uw kleding ook aan de kringloop of een ander inzamelpunt geven.

Gooi textiel in de textielcontainer, ook als het kapot is

Naast kleding mogen ook handdoeken, beddengoed, schoenen, riemen en tassen in de textielcontainer. Stop het textiel schoon en droog in een dichte zak. Bind schoenen per paar aan elkaar. Kleding en textiel die op deze manier worden ingeleverd, worden als grondstoffen gebruikt in nieuwe producten. Daardoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig. En dat is beter voor het milieu.