Kennissessie Mantelzorg en Werkgeverschap (25 april)

Categorieën

  • Bijeenkomst
  • Economie
  • Samenleving

Samen met Veens Welzijn en mantelzorg exptertisebureau Jong en Veer organiseren wij op donderdagmiddag 25 april een kennissessie over mantelzorg en werkgeverschap. Deze online bijeenkomst is speciaal voor Veenendaalse werkgevers.

In Nederland zijn er maar liefst 5 miljoen mantelzorgers. Zo’n 40% hiervan heeft betaald werk. Voor hen is het regelmatig lastig om balans te vinden tussen werk en mantelzorg. Zet je als werkgever mantelzorg op de kaart, dan verhoogt dat het geluk en de gezondheid van medewerkers. En blijven ze trouw aan het bedrijf. 

Waarom deze kennissessie?

Op dit moment combineert 1 op de 4 medewerkers werk met mantelzorg en blijkt uit onderzoek dat 18% van hun afwezigheid te maken heeft met mantelzorg. En in de toekomst is er zelfs nog meer hulp van mantelzorgers nodig. Tijd om je als werkgever hierop voor te bereiden. Wij willen je daar graag bij helpen.

Mantelzorg is wanneer familieleden, vrienden of buren helpen bij de zorg voor iemand die hulp nodig heeft. Dit kan zijn omdat die persoon ziek is, oud is of een handicap heeft. Mantelzorgers doen dingen zoals helpen met huishoudelijke taken, medische zorg, eten, aankleden of boodschappen doen. Het draait allemaal om het ondersteunen van iemand die extra hulp nodig heeft in het dagelijks leven. De hulp van de mantelzorger is onbetaald.

Online kennissessie Mantelzorg en Werkgeverschap

Op donderdag 25 april van 15.30 tot 16.30 uur krijg je meer informatie over:

  • De maatschappelijke situatie op dit moment
  • Waarom zou je wel of niet mantelzorg bespreken in de organisatie?
  • Mantelzorg? Dit moet je weten!
  • Aanbod voor werkgevers: project werk en mantelzorg gemeente Veenendaal en Veens Welzijn
  • Wat zijn de verschillende maatregelenen voor werkgevers én werknemers om mantelzorg mogelijk te maken?
Aanmeldformulier kennissessie

Waarom zou je als werkgever aandacht moeten geven aan mantelzorg?

Hieronder geven we je 4 redenen:

Door over mantelzorg te praten, verminder je stress bij werknemers en voelen ze zich begrepen. Je biedt ze een veilige en gezonde werkomgeving.

Door aandacht te hebben voor werkende mantelzorgers, leidinggevenden en collega’s, toon je zakelijk én sociaal leiderschap.  

Als je meer begrijpt van hoe mantelzorg mensen beïnvloedt en er meer aandacht aan besteedt, kun je goede oplossingen vinden. Dit kan helpen om afwezigheid op het werk te verminderen.

Wie als werkgever betrokken is bij de thuissituatie van medewerkers, krijgt hiervoor trouwe en betrokken medewerkers terug. Ze zullen de organisatie niet zo snel verlaten.