Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan 3 inwoners van Heemstede tijdens Lintjesregen

Burgemeester Astrid Nienhuis heeft op dinsdag 26 april bij de jaarlijkse lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan 3 bijzondere inwoners van Heemstede.

Marijke Mous (75)

Is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor haar inzet op politiek en maatschappelijk gebied. Zo heeft zij zich lange tijd ingezet voor D66 en is zij naast haar wethouderschap als raadslid actief geweest voor de gemeente Heemstede. Zij onderscheidde zich als een bevlogen politicus en een krachtig, deskundig bestuurder, altijd vanuit de drive om te willen bijdragen aan het goed functioneren van de Heemsteedse samenleving. Verder heeft mevrouw Mous zich door de jaren heen ingespannen voor maatschappelijke organisaties zoals het Oude Posthuis, Stichting Gezondheidszorg Spaarneland, Expertisecentrum Euthanasie en de Bavo -stichting, waarbij zij opviel door haar grote betrokkenheid, haar warme hart voor de medemens, haar kennis van zaken en brede visie.

Harry Opheikens (64)

Is al lange tijd als vrijwilliger betrokken bij diverse verenigingen in Heemstede en Zandvoort, waar hij zich met veel enthousiasme voor inzet. Zo is hij actief voor de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek waarvoor hij de website beheert en historische artikelen schrijft, waarvan al twee boekjes zijn verschenen. Als vrijwilliger voor voetbalverenigingen FC Zandvoort Noord en RCH verrichtte hij uiteenlopende activiteiten: van hulptrainer en leider tot aan het samenstellen van jubileumboeken, het inrichten van een museum ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum, het fotograferen van allerlei evenementen en het samenstellen en verspreiden van het clubblad.
De heer Opheikens ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Willemien Ruijgrok (71)

Maakt zich al vele jaren zowel professioneel als vrijwillig sterk voor gelijke behandeling en gelijke kansen voor iedereen. Als stafmedewerker bij COC Nederland leverde zij een bijdrage aan de totstandkoming van de ‘Algemene wet Gelijke Behandeling’. Ook slaagde zij erin om, samen met een groep vrijwilligers, gelijke behandeling binnen Europa naar een hoger niveau te tillen. Mevrouw Ruijgrok is betrokken bij allerlei maatschappelijke organisaties en doelen, van de organisatie van de Gay Games tot aan de samenwerking van 45 Haarlemse kerken om de inzet voor vluchtelingen gezamenlijk vorm te geven. Verder is zij onder meer betrokken bij ‘Hotel de Koepel’, Stichting Jansje van Goor en Haarlem Mozaïek. Opvallend is de bijzondere combinatie van grote persoonlijke betrokkenheid, actieve, praktische inzet, en scherp strategisch inzicht waarover mevrouw Ruijgrok beschikt. Daarbij is haar inzet altijd gericht op anderen.
Mevrouw Ruijgrok is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.