Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel

[Gepubliceerd: 2022-05-25] De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. Allergenen zijn stoffen in levensmiddelen waar sommige mensen ernstig ziek van kunnen worden.
Jaar: 2022 Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit Documenten: 1

📁 Download volledig dossier (ZIP)

Attribuut Waarde
Identifier nl.ab7.1b.2022.89
Aanbieder (Naam) Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
Titel Bedrijven moeten consumenten beter informeren over allergenen in voedsel
Beschrijving De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA inspecteerde in 2021 ruim 5.000 bedrijven op naleving van de regels voor het verstrekken van allergeneninformatie. Allergenen zijn stoffen in levensmiddelen waar sommige mensen ernstig ziek van kunnen worden.
Publicatiedatum 2022-05-25
Jaar 2022
Type 1b-n - Nieuwsbericht
Aanbieder (Code) oorg10102
Totaal aantal documenten 1
Bron Originele publicatie
Verkregen op 2023-03-23
Aantal pagina's in dossier 1